fbpx

Algemene informatie

Niet zomaar een skatepark

In de afgelopen jaren heeft Area 51 skatepark het voormalige SEU-gebouw gedeeld met meerdere urban activiteiten en organisaties zoals EMOVES, 040 BMX Park, Breakdance-groep "The Ruggeds" en urban dance school On The One.

In maart 2018 fuseerden Area51 Skatepark en 040 Bmx Park en mogen zich sindsdien het grootste skatepark van de Benelux noemen. Later in 2019 trad ook Urban Dance School On The One toe.

De samenwerking tussen al deze partijen resulteerde in een plan om Area 51 te ontwikkelen tot een gebouw gewijd aan 'Urban Culture'.

Met de Brainport Regio Deal in 2019 ondergaat Area 51 momenteel een complete verbouwing om een permanente hotspot te worden voor urban sport en culture in Eindhoven.

Wat kun je allemaal vinden bij de nieuwe Area 51?

Urban sport

De gloednieuwe baan van het park is te allen tijde toegankelijk voor alle disciplines: Skateboarden, BMX, Inline Skaten, Stuntsteppen en WCMX. Ook zijn de les gedeeltes buiten de reguliere lesuren toegankelijk om kennis te maken met urban sport.

Naast al deze disciplines zijn wij erg enthousiast om een nieuw discipline te introduceren: Freerunning. Naast de legendarische MU Bowl, zal er een freerun parcour worden ontwikkeld om zo ook deze groep te kunnen bedienen in Area 51.

Zodra we weer open zijn, neem / huur dan een Skateboard, BMX of Step bij Area 51 en rol zelf door het park of neem deel aan een van onze lessen of workshops in: Skateboarden, Bmx, Stunt Steppen of Freerunning.

Dans

Urban dans heeft ver voor de verbouwing van Area 51 altijd al een plek binnen het gebouw gehad. Het was breakdance crew the Ruggeds die de allereerste bboys en bgirls naar het gebouw brachten en op deze manier de eerste dansgemeenschap oprichtte.

Deze gemeenschap groeide in 2018 uit tot een urban dansschool met de naam: On The One. In de toekomst bundelt On The One haar krachten samen met Area 51 om een unieke faciliteit te creëren die volledig toegewijd is aan sport, dans, muziek en kunst binnen urban culture.

Area 51 Dance biedt danslessen, gratis oefensessies en diverse verhuur mogelijkheden in 3 volledig uitgeruste dansstudio's.

Muziek

Muziek vergeten we natuurlijk niet. Omdat muziek een essentieel onderdeel is van alle disciplines en creativiteit stimuleert, krijgt muziekproductie ook een plek binnen Area 51.

We zijn dan ook trots om onze nieuwste toevoeging aan het gebouw te presenteren: De ondergrondse evenementenruimte. De oude kleedkamer van het voormalige Philips-complex wordt omgebouwd tot evenementenruimte voor o.a clubavonden, concerten, wedstrijden en meer.

Kunst

Diverse creatieven en kunstenaars krijgen hun plek in de nieuwe Area 51.

Graffiti workshops, kunst tentoonstellingen, cursussen en kunstgerelateerde evenementen zullen een vast onderdeel zijn van onze programmering.

Naast het kunstgerelateerde programma wordt de 70 meter lange tunnel, die gebruikt zal worden als toegang tot de nieuwe ondergrondse ruimte omgetoverd worden tot een pop-up galerie gebaseerd op de behoeften van Area 51.

Veelgestelde vragen

Algemeen

+ Waarom al deze veranderingen?

Ondermeer door de verkregen subsidie van 4 miljoen EUR vanuit de Brainport Regio Deal wordt Area 51 in 2020 volledig verbouwd. Eenmaal heropend, wordt Area 51 een faciliteit met lessen en evenementen toegewijd aan urban sports, dans, kunst en muziek disciplines.

+ Waarom staan er danslessen op jullie website?

Na de heropening van Area 51 word het een centrum voor urban sports & culture met meerdere disciplines.

Dansstudio On The One-dans die eerder al in Area 51 gevestigd was, wordt onderdeel van Area 51 en biedt Urban-danslessen aan onder de naam Area 51 Dance.

+ Waarom zijn jullie gesloten?

We zijn gesloten vanwege de verbouwing van zowel het park als het gebouw.

+ Wanneer gaan jullie weer open?

Wij hopen in 2021 open te kunnen gaan, zodra we klaar zijn met de verbouwing en binnensporten weer mag binnen de richtlijnen van het RIVM.

+ Hoe ziet het nieuwe Area 51 er uit?

Het vernieuwde pand zal een nieuw park hebben en ruimte bieden voor bmx, skateboarden, inline skaten, wcmx & stunt steppen. Verder zijn er 3 volledig uitgeruste dansstudio's, muziekstudio's, een freerunning gym, kleedkamers met douches, kantine, een evenementenlocatie en nog veel meer!

+ Welke lessen zijn er na heropening?

Binnen de urban sport afdeling verzorgen we lessen  Skateboarden, BMX, Stunt steppen en Freerunning. Vanuit de urban dance kun je bij ons terecht voor Breakdance, Hip Hop en Popping. Tevens zullen er workshops op het gebied van muziekproducties, graffiti en urban sports worden aangeboden.

+ Wanneer kunnen we ons inschrijven voor lessen?

Houd onze (social) mediakanalen in de gaten voor meer informatie en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

+ Wat is jullie adres?

Ons adres is Ketelhuisplein 18, 5617 AE Eindhoven.

+ Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

Heb je een idee, vraag of heb je een andere vraag of opmerking, dan kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport

+ Welke lessen bieden jullie na de heropening?

We bieden lessen in skateboarden, BMX, stuntsteppen en freerunning.

+ Hoe oud moet je zijn voor de lessen?

Alle lessen zijn in principe beschikbaar voor kinderen vanaf 8 jaar. Twijfel? Maak een afspraak en kom eens langs op een open les uur.

+ Geven jullie nog steeds workshops?

Wij geven nog altijd workshops, Mocht je interesse hebben in een skateboard / BMX of dans workshop neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dans

+ Waar vinden de lessen plaats?

Vanaf augustus 2020 worden de danslessen gegeven op een tijdelijke locatie: BS Fellenoord, Hemelrijken 310, 5612WS Eindhoven.

+ Waarom heten jullie niet meer On The One?

Area 51 huisvestte On The One al voordat de studio zijn naam kreeg. Omdat de dansschool de visie van Area 51 deelt en steunt, besloten beide organisaties hun krachten te bundelen om een alles-in-één centrum voor urban sport & culture te creëren.

+ Wat zijn jullie prijzen?

Kijk voor meer informatie over tarieven op https://area51eindhoven.nl/dance#prijzen

+ Mag ik de les komen uitproberen?

Ja! Via deze link kun je je proefles boeken: https://forms.gle/us3ijt32jckYNoTW8

Area 51 Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte door je te abonneren op onze nieuwsbrief.


 Dansen    Urban sports    Urban Culture

Contactinfo

  • Stichting Area 51
  • Ketelhuisplein 18
  • 5617 AE Eindhoven, NL
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
© Area 51 Eindhoven. Alle rechten voorbehouden